Kinderopvang in Nederland

kinderopvang in Nederland

Gezinnen maken in Nederland op verschillende manieren gebruik van opvang voor hun kind(eren), denk aan kinderopvang, een gastouder of bijvoorbeeld informele opvang (zoals familie). Op onze kinderopvanglocaties bieden we kinderdagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang aan.

In Nederland is kinderopvang geen publieke voorziening, er is dus niet gegarandeerd voor alle kinderen plek. Mendy Tonnaer, directeur International Childcare locatie Columbus vertelt: “het liefst zouden we natuurlijk alle kinderen welkom heten, maar daar is simpelweg geen plek voor.”

Kinderdagverblijf

Een kinderdagverblijf is het hele jaar op werkdagen open. De meeste kinderdagverblijven zijn vanaf 7.30 tot 18.30 uur open. Op een kinderdagverblijf zijn kinderen van 0 tot 4 jaar welkom. Het kinderdagverblijf zorgt voor eten, drinken, fruit en luiers. Bij de meeste Nederlandse kinderdagverblijven komen kinderen 2 dagen per week, je deelt dan dus eigenlijk een plek met andere ouders. Op de internationale kinderdagverblijven kiezen ouders vaak voor vier of vijf dagen opvang per week.

Buitenschoolse opvang (bso)

Als een kind 4 jaar wordt gaat deze naar school. Na school kan een kind naar de buitenschoolse opvang, zij halen je kind op van school en zorgen voor een leuke middag inclusief fruit en drinken. Je kind kan hier spelen, ontspannen en deelnemen aan wisselende activiteiten.

Aanmelden en dan?

Nadat we je aanvraag ontvangen hebben neemt de directeur van de locatie contact met je op om de wensen te bespreken. Als er plek is ontvang je een aanbod. Is er echter geen plek? Dan kun je ervoor kiezen om op de intekenlijst te komen. Zodra er een plaatsje vrij komt zullen we contact met je opnemen over de mogelijkheden. Via onderstaande button kun je voor jouw kind(eren) het online aanmeldformulier invullen.

Aanmelden