Columbus

 • Groene campus
 • Learning by doing
 • Tweetalige opvang
 • Internationale omgeving

Gemiddelde beoordeling:
Kinderdagopvang: 8,9
Buitenschoolse opvang: 8,7

Kinderen
 • Kinderdagopvang (0-4 jaar)
 • Foundation
 • BSO (4-13 jaar)

This location offers the following types of child care:

Columbus Childcare  is een hoogwaardig kinderdagverblijf, gevestigd op de campus van de internationale school. De ruime buitenspeelplaats heeft veel groen en we zitten vlakbij de bossen, fruittuin en parken waardoor we ook buiten de campus op ontdekking gaan. Doordat we op de campus van internationale school zitten bieden we opvang aan kinderen uit de hele wereld.

Wat alle kinderen, ongeacht hun afkomst, gemeen hebben is dat ze de wereld om zich heen willen ontdekken met al hun zintuigen. Door te proberen, voelen, ruiken, proeven, klimmen. Vaak met vallen en opstaan. Ook als ze allang op school zitten zullen ze hun grenzen blijven verleggen: onze pedagogische aanpak is helemaal gericht op ‘learning by doing’. Van baby af aan stimuleren en helpen we ze om zichzelf uit te dagen.

Verschillende culturen bij elkaar

Op ons kinderdagverblijf komen kinderen van baby af aan in contact met kinderen van andere culturen. Kinderen van expats en van Nederlandse ouders dansen hier samen op vertrouwde Nederlandse kinderliedjes. Maar ook op liedjes die kinderen meebrengen uit hun thuisland.

We geloven dat onze aanpak goed is voor elk kind, maar als je als ouders plannen hebt om naar het buitenland te gaan (als expat bijvoorbeeld) dan biedt onze kinderopvang zeker meerwaarde. Je kind zal met meer vertrouwen spelen en leren in het nieuwe land.

Welke taal spreken we?  Onze voertaal is Nederlands maar sinds februari 2018 doen we mee aan een 3 jarige pilot meertalige opvang. Op elke groep waar 2 leidsters staan spreekt een  leidster Nederlands tegen de kinderen en de andere Engels. Zo zorgen we dat zowel expat kinderen als de Nederlandse kinderen kennismaken met het universele Engels. Fijn voor later/ een eventueel volgende plek waar ze met hun ouders naartoe gaan.

Onze groepen

We hebben totaal 5 groepen: De groep Moon is een horizontale groep met kinderen van 0 t/m 4 jaar. Op de groepen Sun en Stars zitten kinderen van 0 tot 3 jaar, ze stromen met 2,5 jaar ongeveer door naar de peutergroep Rainbow. Daarnaast hebben we nog een 3+ groep genaamd Planets.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

kijken naar de rups Lekker rond kijken Puzzelen
kijken naar de rups Lekker rond kijken Puzzelen

Beoordelingen

KlantOK

44 ouders beoordelen de kinderdagopvang van International Childcare Eindhoven locatie Columbus met een 8,9 gemiddeld.

8,9

Wij bieden emotionele veiligheid door te zorgen voor een goede sfeer, o.a. door begroeting bij naam, interesse tonen, hulp aanbieden, kinderen leren om hulp te vragen, humor, grapjes en plezier maken, zorgen voor elkaar, luisteren naar elkaar, veel complimentjes geven, oogcontact maken. Maar ook door duidelijk en consequent zijn, uitleg geven waarom we dingen doen of niet doen, eerlijk zijn en structuur bieden. We creëren veilige ontwikkelsituaties door kinderen een vast ochtendprogramma te bieden met 2 ontwikkelingsgerichte activiteitenblokken voor 3- en 4-jarigen samen. We bieden daarnaast voldoende rustmomenten en vrij spel om zelf op ontdekking te gaan.

We stimuleren de ontwikkeling van persoonlijk competenties door de peuters uit te dagen tot klimmen, glijden, rennen, fietsen of dansen. Door vallen en opstaan ontdekken ze hun eigen fysieke  talenten en  de mogelijkheden van de omgeving. Maar ook door samen te lezen of verhalen te vertellen, dingen te maken, tekenen, knutselen en al wat taalspelletjes in Nederlands en Engels en rekenspelletjes te doen. De ontwikkelingsgerichte activiteitenblokken in de ochtend worden begeleid door een Nederlands sprekende pedagogisch medewerker en een Engels sprekende leerkracht (teacher) van school samen. We stimuleren kinderen door ze telkens iets nieuws te laten proberen en hen de tijd daarvoor te geven, complimentjes te geven, aan te sluiten bij het spel of nieuw spelmateriaal aan te bieden. Door actief te kijken naar waar kinderen aandacht voor tonen en waar ze mee bezig zijn bieden we activiteiten die passen bij hun ontwikkeling en interesse. Onze groepsruimtes zijn zo ingericht met ontwikkeling stimulerend spelmateriaal dat kinderen worden uitgenodigd tot verschillende activiteiten zoals spelletjes doen, een kringactiviteit, lezen, zingen, muziek of knutselen. Er is veel aandacht voor kringgesprekjes om de taalontwikkeling te stimuleren. Daarbij gebruiken we gebaren en plaatjes als dat nodig is. En voor spelletjes met getallen. Als voorbereiding op de basisschool.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Lunch bij de foundation Op weg naar de bibliotheek
Lunch bij de foundation Op weg naar de bibliotheek

Beoordelingen

KlantOK

44 ouders beoordelen de kinderdagopvang van International Childcare Eindhoven locatie Columbus met een 8,9 gemiddeld.

8,9

Bij de BSO vangen we kinderen op van 4 tot 13 jaar na school of gedurende vakanties de hele dag. We vinden het belangrijk om de kinderen na een lange schooldag de mogelijkheid te bieden om te ontspannen, hun verhaal te vertellen of gewoon even stoom af te blazen. 

Activiteiten

Onze locatie is zo ingericht dat kinderen worden uitgenodigd en uitgedaagd tot verschillende activiteiten zoals spelletjes doen, knutselen in het atelier, proefjes doen met kleur, geur en smaak, bakken en koken in de keuken, chillen in de huiskamer, lezen in de bieb, bouwen of ontwerpen in de bouwhoek, toneelspelen in de verkleedhoek. Of natuurlijk heerlijk buiten rennen, ravotten, je lekker uitleven en mee doen aan een sportactiviteit

Emotionele veiligheid

Wij bieden emotionele veiligheid door te zorgen voor een goede sfeer, o.a. door interesse tonen, humor, zorgen voor elkaar, positief kijken, luisteren en oogcontact maken. Er is alle ruimte voor de eigen mening en wensen van kinderen en we stimuleren betrokkenheid van de kinderen bij het oplossen van problemen. Emotionele veiligheid bieden we ook door duidelijk en consequent te zijn, uitleg te geven, eerlijk te zijn en structuur te bieden. Door rustmomenten te bieden, samen met de kinderen plezier te maken en veilige maar wel voldoende uitdagende activiteiten te creëren, stimuleren we het welbevinden van kinderen. Emotionele veiligheid betekent voor ons ook steeds wat meer vrijheid en zelfstandigheid bieden aan kinderen, vertrouwen in kinderen tonen en in de afspraken die we maken. Dat vergroot het zelfvertrouwen van kinderen.

Ontwikkeling

We stimuleren de ontwikkeling van persoonlijk competenties door kinderen te ondersteunen bij nieuwe dingen die zij willen uitproberen en hen de tijd, middelen en ruimte daarvoor te geven, vragen te stellen en interesse te tonen. Onze locatie is zo ingericht dat kinderen worden uitgenodigd en uitgedaagd tot verschillende activiteiten zoals spelletjes doen, knutselen in het atelier, proefjes doen met kleur, geur en smaak,  bakken en koken in de keuken, chillen in de huiskamer, lezen in de bieb, bouwen of ontwerpen in de bouwhoek, toneelspelen in de verkleedhoek. Of natuurlijk heerlijk buiten rennen, ravotten, je lekker uitleven en mee doen aan een sportactiviteiten

Wij helpen de kinderen met het, zo waardevol mogelijk, invullen van hun vrije tijd, passend bij hun persoonlijke behoeften.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Sporten op de BSO Relaxen op de BSO
Sporten op de BSO Relaxen op de BSO

Beoordelingen

KlantOK

21 ouders beoordelen de buitenschoolse opvang van International Childcare Eindhoven locatie Columbus met een 8,7 gemiddeld.

8,7

Bijzondere kenmerken

 • Groene campus
  We zijn gevestigd op de groene sfeervolle campus van de International School. De ruime buitenspeelplaats heeft veel groen en we zitten vlakbij de bossen, fruittuin en parken waardoor we ook buiten de campus op ontdekking gaan.
 • Learning by doing
  Wat alle kinderen, ongeacht hun afkomst, gemeen hebben is dat ze de wereld om zich heen willen ontdekken met al hun zintuigen. Door te proberen, voelen, ruiken, proeven, klimmen. Vaak met vallen en opstaan. Van baby af aan stimuleren en helpen we kinderen om zichzelf uit te dagen.
 • Tweetalige opvang
  Wij doen mee aan een pilot tweetalige opvang. Dit houdt in dat met de kinderen in zowel Nederlands als Engels gecommuniceerd wordt. Zo zorgen we dat zowel expat kinderen als de Nederlandse kinderen kennismaken met het universele Engels. Fijn voor later/ een eventueel volgende plek waar ze met hun ouders naartoe gaan.
 • Internationale omgeving
  Hier komen zowel kinderen uit Nederland als expat kinderen van over de hele wereld. Kinderen komen van baby af aan al in contact met kinderen van andere culturen. We geloven dat onze aanpak goed is voor elk kind, zeker als je als ouders plannen hebt om naar het buitenland te gaan (als expat bijvoorbeeld).

Openingstijden

Kinderdagopvang:

Maandag tot en met vrijdag: 07.30 - 18.30

Lower Foundation care:

Maandag tot en met vrijdag: 07:30-18:30

Buitenschoolse opvang:

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 15.30 - 19.00 

Woensdag: 12.30-19.00


Tijdens de vakantie: 07.30 - 19.00

Meer informatie

Directeur

Mendy Tonnaer
Mendy Tonnaer
06-13978499

Waar vind je ons?

Oirschotsedijk 14b
5651 GC Eindhoven

 

Tel: 040-249 02 31
Openingstijden

Rekentool

Met onze handige rekentool bereken je wat je per maand gaat betalen voor kinderopvang. Invullen kan eenvoudig via onderstaande button.

Aanmeldformulier

Wil je je kind inschrijven voor onze kinderopvang? Gebruik hiervoor ons online aanmeldformulier via onderstaande button!